Han comprovat l’execució de la reforma de l’Hospital, duita a terme amb fons FEDER

Auditors de la Comissió Europea han visitat avui l’Hospital Comarcal d’Inca per corroborar in situ tots els projectes de reforma inclosos en el Pla director del centre sanitari i duits a terme per mitjà del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Els membres de la Comissió Europea han estat acompanyats durant la visita pel nou director gerent de l’Hospital, Xisco Ferrer, i pel subdirector d’Infraestructures i Serveis Generals, Xisco Bosch.

Les obres d’ampliació i reforma de l’Hospital Comarcal d’Inca van començar al febrer de 2021 i han tingut un cost de 8.000.372 €.

La primera de les reformes finalitzades va ser el nou edifici de rehabilitació, un espai de 668 m2 (350 més que l’anterior) en el qual treballen més de vint professionals.

Al gener passat es va inaugurar la nova unitat de vigilància intensiva (UCI). Un espai de 903 m2 (812 més que la UCI actual) amb set llits i una sala de tècniques, on es pot situar un llit més si fa falta. Cal assenyalar que, abans de la pandèmia, l’Hospital només disposava de quatre llits d’UCI.

Fa un mes es va inaugurar el nou servei d’urgències per a adults. Es tracta d’un nou espai de 2.263 m(939 més que l’àrea d’urgències actual), que compta amb quaranta places, deu butaques i sis llits d’unitat d’estada curta. Fins ara tenia trenta-tres places i dues butaques.

A partir d’ara l’atenció de les urgències d’adults i les pediàtriques seguiran circuits diferenciats. La zona d’urgències pediàtriques disposa de set butaques, sis lliteres i dos llits d’unitat d’estada curta.

D’acord amb el pla funcional de 1999, l’Hospital Comarcal d’Inca va ser dissenyat per assistir una població de 84.000 habitants, però actualment n’assisteix gairebé 137.500, de manera que s’ha superat significativament el dimensionament previst inicialment.

Recommended Posts