L’Hospital Comarcal d’Inca ha implantat per primera vegada en els disset anys d’història un marcapassos permanent. El receptor ha estat un pacient de vuitanta-set anys que pateix un bloqueig auriculoventricular avançat.

Fins ara, entre cinquanta i seixanta pacients del Sector Sanitari de Tramuntana que necessitaven implantar-se un marcapassos o necessitaven un recanvi eren derivats anualment a Son Espases. A aquests se sumaven tots aquells pacients que necessitaven una reprogramació del dispositiu o una revisió, i tots els portadors de marcapassos que necessitaven sotmetre’s a una cirurgia.

Ara, segons els càlculs del Servei de Cardiologia, a l’Hospital Comarcal d’Inca s’implantaran entre seixanta i vuitanta marcapassos cada any. A més, tots aquells pacients del Sector Sanitari de Tramuntana portadors d’aquests dispositius acudiran al centre sanitari del Raiguer per a les seves revisions periòdiques o per reprogramar-los. Igualment, tampoc caldrà derivar a l’Hospital Universitari Son Espases pacients amb marcapassos per sotmetre’ls a diferents cirurgies.

Tot això generarà més comoditat per als usuaris del Sector i un estalvi en despesa sanitària, atès que aquests pacients ja no necessitaran ambulàncies bàsiques o medicalitzades per ser traslladats a Son Espases.

La implantació de marcapassos suposa un bot de qualitat per a l’Hospital Comarcal d’Inca, gràcies sobretot a l’esforç del personal del Servei de Cardiologia, Radiologia i de Quiròfan.

Recommended Posts